3dfotosinglas

3 manieren om je mooiste herinneringen te bewaren

Tegenwoordig maken we van vrijwel alles een foto en staat de fotorol van je telefoon waarschijnlijk vol met 32.000 foto’s. Foto’s die je waarschijnlijk niet vaak bekijkt als ze zo op je telefoon staan, maar die wel dierbaar genoeg zijn om te bewaren. Zonde eigenlijk, want zo haal je niet het meeste uit de foto’s. In dit artikel geef ik je enkele tips hoe je je foto’s beter kunt bewaren, zodat ze niet in je filmrol blijven staan en je er vaker naar zult kijken.  

Stel ze tentoon in huis

Nu is deze manier misschien niet altijd mogelijk met 32.000 foto’s, maar je kunt wel de belangrijkste foto’s uitkiezen en die in mooie lijsten in je huis ophangen of neerzetten. Denk hierbij aan een fotowall, waarbij je een complete muur voor je foto’s gebruikt. Denk ook aan een grote collage, waar je meerdere foto’s in kwijt kunt. Een fotolijst op maat kan hierbij helpen, zodat je precies kunt meten hoeveel ruimte je nodig hebt voor je foto’s. Wil je toch al die 32.000 foto’s tentoonstellen, maar niet meteen een soort museum creëren? Kies dan voor een digitale fotolijst en laat de foto’s als een slideshow langskomen. 

Bewaar ze fysiek

Een andere optie is om de foto’s af te laten drukken en ze ‘fysiek’ te bewaren. Hierdoor is het leuker om ze af en toe eens te bekijken. Je kunt waarschijnlijk fotoboeken vullen met de foto’s op je telefoon en het is dan ook een leuke bezigheid om te doen als je eens wat tijd over hebt. Leg de fotoboeken op een plank in de woonkamer en je pakt ze er sneller bij dan je denkt. Ook leuk als je visite krijgt en zij de fotoboeken opmerken. Je kunt ook alle foto’s in een grote herinneringendoos bewaren. Zorg er dan wel voor dat er iets van een opbergsysteem in zit, zodat de doos niet gewoon vol zit met foto’s die allemaal door elkaar heen liggen. 

Bewaar ze digitaal

De laatste manier die ik je wil meegeven lijkt een beetje op het bewaren van je foto’s op je filmrol, maar is een stuk meer georganiseerd en zorgt ervoor dat je weer ruimte op je telefoon hebt. Door je foto’s op een harde schijf te bewaren, kun je er namelijk altijd bij, maar heb je ze wel op een veilige plek bewaard. Wel goed om ook ergens een backup te maken, zodat je niet al je foto’s kwijt bent als je harde schijf crasht. Ook op de harde schijf is het niet de bedoeling dat je alle foto’s er maar zo op zet. Zoek ze van tevoren uit, zodat je alle wazige, mislukte foto’s al kwijt bent en plaats ze daarna in mappen. Je zou hiervoor bijvoorbeeld per jaar een mapje voor kunnen maken. Zo kun je je foto’s makkelijker terugvinden dan dat je overal een speciale map voor maakt.